De gestolen Greyhound 'Carlos'. (Foto: Dierenasiel Leiden).

Hond gestolen uit Leids dierenasiel

Woensdagmiddag is Carlos, een lichtbeige greyhound die al enige tijd in het Leids dierenasiel Stevenshage op een nieuwe baas wachtte, tijdens een proefwandeling gestolen. Hij is meegenomen door een tengere vrouw van ongeveer 1.68 m. met gekruld haar tot schouderlengte dat zichtbaar geblondeerd was. De vrouw praat met een ‘zachte g’. en zou naar eigen zeggen uit Hoensbroek komen. De proefwandeling, die zij begon in gezelschap van een van de dierenverzorgers van Stevenshage, verliep voorspoedig. Toen de dierenverzorgster weer terug moest gaan naar het asiel om voor de andere honden te zorgen, wilde de vrouw nog even verder wandelen met Carlos. Zij gaf als onderpand een sleutelbos met autosleutel. Op het afgesproken tijdstip verscheen zij echter niet bij het asiel met de hond en de sleutels bleken op geen enkele bij het asiel geparkeerde auto te passen.

Carlos is een gecastreerde reu en hij is voorzien van een identificatiechip. Zoals elke greyhound zal hij, als hij niet is aangelijnd, achter katten aan gaan. Verder is hij de zachtmoedigheid zelve. Carlos zat al een half jaar in het asiel in Leiden en kent de naam Carlos dus inmiddels goed.

De medewerkers van het asiel zijn totaal verbijsterd en ook heel ongerust over het welzijn van Carlos. Het vermoeden bestaat dat Carlos niet meer in de omgeving van Leiden verblijft, maar mogelijk in Brabant of Limburg is.

Het asiel roept hondeneigenaren, dierenartsen, asielen, dierenambulances, kortom iedereen die ook maar een vermoeden heeft waar Carlos nu is of wie de vrouw is die hem gestolen heeft op om contact op te nemen met de politie of direct met de beheerder van asiel Leiden, Leen Gottschal, op telefoonnummer 06 5336 0116. Indien hij in gesprek is kunt u tijdens openingstijden (ma-za 13.00-16.00) naar Stevenshage bellen: 0900-2020898 of een e-mail sturen naar het asiel: stdlo@wxs.nl.

Leiden greyhound


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×