VVD eist aftreden Lenferink als voorzitter Pieterskerk

Het Leidse VVD-raadslid Arend-Jan Sleijster roept burgemeester Lenferink op om zo spoedig mogelijk af te treden als voorzitter van de Stichting Pieterskerk Leiden (SPL). De burgemeester van Leiden is ‘qualitate qua’ lid van het bestuur van de SPL. Omdat de SPL subsidie van de gemeente ontvangt, is er sprake van belangenverstrengeling. Sleijster vraagt Lenferink dan ook of hij bereid is om “op korte termijn een ontvlechting van de bestuurlijke functies te bewerkstelligen”.

In april van dit jaar vroeg de VVD-fractie het College al hoe het zat met de vervlechting van bestuurlijke verantwoordelijkheden van de burgemeester van Leiden inzake de SPL. Sleijster: “Immers, in zijn functie als voorzitter van het dagelijks bestuur van de SPL is hij subsidievrager, in zijn functie als voorzitter van uw College is hij subsidie-gever en in zijn functie als voorzitter van de Raad is hij nauw betrokken bij de controle op de doelmatigheid van de besteding van subsidiegelden”.

Verder wil de VVD weten hoe het staat met de benoeming van twee bestuursleden van de SPL op voordracht van de Leidse gemeenteraad. Al sinds 1975 was het gebruik dat de raad twee leden voordroeg. Sinds in 2000 de raadsleden Egon Snelders en Ed van der Veen aftraden, is er geen nieuwe voordracht door de raad meer geweest.

Advertentie

Leiden spl


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×