GroenLinks wil 'dure' Digros-garage weren uit PRIS

De parkeergarage van de Digros aan de Langegracht moet niet langer worden opgenomen in het Leidse parkeerverwijssysteem (PRIS). Dat stelt de fractie van GroenLinks nu de tarieven van die garage onlangs met 25% zijn verhoogd. “Via PRIS wordt je naar de (gemeentelijke) AH-garage of naar de (particuliere) Digros-garage gestuurd. Bij AH kost parkeren 1 euro per uur met een maximum van 5 euro, bij de Digros 2,50 per half uur. PRIS maakt geen onderscheid,” aldus GroenLinks-fractievoorzitter Gerard van Hees die ook bij de vorige tariefsverhoging van de Digrosgarage al een pleidooi hield voor de verwijdering uit PRIS.

Het is Van Hees dit keer ernst. Om zijn argumenten kracht bij te zetten, is hij zelf op onderzoek uitgegaan en posteerde zich onlangs bij de kaartjesautomaat van de Digros-garage. “Mensen waren echt geschrokken”, aldus Van Hees, zie zelfs constateerde dat mensen speciaal moesten gaan pinnen, omdat ze niet genoeg geld bij zich hadden.

Wethouder Ruud Hessing (verkeer) is wel bereid om de problematiek binnenkort in de raadscommissie Economie & Verkeer te bespreken, maar wil de Digros niet nu al uit het PRIS weren: “Zover ben ik nog niet, het zijn toch 300 parkeerplaatsen aan de rand van de stad die vooral voor kortparkeerders toch aantrekkelijk zijn.”

Fractievoorzitter Filip van As van de ChristenUnie bleek over opvallende PRIS-informatie te beschikken: “De Digros zit helemaal niet in PRIS,” zo stelde hij. “De garage is er wel in opgenomen en automobilisten worden wel naar vrije plaatsen in die garage verwezen, maar er is helemaal geen koppeling tussen PRIS en die garage.” Dat blijkt te kloppen. Wethouder Hessing werkt aan verbeteringen van het parkeerverwijssysteem: “Het is de bedoeling dat die koppeling er in het nieuwe PRIS wel gaat komen.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×