Tijdens de Wetenweek is er onder andere een mini-expositie van 'endocasts', afgietsels van de inhoud van schedels.

Wetenweek van start

Vandaag is in Naturalis de ‘Wetenweek’ begonnen. Het thema van de interactieve WetenWeek is dit jaar ‘Gebruik je hersens’. Aanstaande zaterdag kunnen verschillende natuurkundige experimenten bekeken én zelf uitgevoerd. Op de Wetenschapsdag, zondag 24 oktober, is er een workshop Evolutie van de mens. Afgietsels van schedels geven een indruk van de evolutie van mensachtigen in de laatste 2,5 miljoen jaar.

Tijdens de film Dat willen wij ook: werken als een mier wordt u duidelijk hoe een complex probleem kan worden aangepakt door in grote groepen samen te werken. Deze film is de hele week te zien.

Ten slotte toont een mini-expositie een overzicht van de verzameling endocasts van de Nederlandse 19de-eeuwse onderzoeker Eugène Dubois. Endocasts zijn afgietsels van de inhoud van schedels (endocranium). Dubois maakte deze afgietsels om onderzoek te doen naar de evolutie van de mens. Ook deze expositie is de hele week te bezoeken.

De WetenWeek wordt in Naturalis afgesloten op woensdagmiddag 27 oktober. Tijdens deze middag, die in het teken staat van magnetisme, kunnen kinderen een kindercollege bijwonen, meedoen aan de wedstrijd om het grootste magnetische bouwwerk en op de foto met een figuur uit de serie ´Star Trek´.

Advertentie

Leiden wetenweek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×