Burenbelsysteem woensdag van start

Wethouder Geertsema van Economische Zaken stelt woensdagmiddag het ‘burenbelsysteem’ in het winkelgebied Botermarkt, Nieuwe Rijn en Gangetje in werking. Hij doet dit door het alarmsysteem bij een van de deelnemende bedrijven, het Financieel Dienstencentrum Leiden aan het Gangetje 12/14, te activeren. Met het burenbelsysteem kunnen ondernemers elkaar waarschuwen als er iemand in de zaak komt die ze niet vertrouwen. Het is de bedoeling dat een buur-ondernemer dan poolshoogte komt nemen door ’toevallig’ even binnen te lopen voor een praatje. Er doen acht winkeliers aan mee.

Het burenbelsysteem is door de ondernemers opgezet in samenwerking met het Centrummanagement Leiden, de politie en de gemeente. Het burenbelsysteem moet bij gaan dragen aan de veiligheid van de ondernemers. Vooral voor degenen die alleen in de winkel staan, is het een uitkomst. In Zwolle en Almere functioneert het systeem al naar tevredenheid.

De kastjes kosten inclusief installatie eenmalig 600 euro. De gemeente Leiden heeft hiervan 50% voor haar rekening genomen. De andere helft is door de winkeliers betaald. De politie grijpt de gelegenheid aan om de winkeliers trainingen aan te bieden, waarin ze leren hoe ze om moeten gaan met mensen die met verkeerde intenties in de winkel komen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×