AD koffietest: "Waterlijn schenkt bruine smurrie"

De derde Nationale Koffietest van het AD geeft een hard oordeel over de kwaliteit van de koffie in de horeca. Van 63 bezochte restaurants en cafés scoorden er slechts 21 een voldoende. Onder die onvoldoendes ook café De Waterlijn in Leiden. “Leuk is anders,” zegt eigenaar Sjaak Veringa, die de uitkomsten van de test niet begrijpt, in het AD: “We hebben hier prima koffieapparaten en reacties zijn bijna altijd goed. Ik ben geen koffie-expert maar dit is geen, zoals beschreven, ‘bruine smurrie’.”

Na het horen van de beoordeling (cijfer: 4), besloot Verimga tot een tegenoffensief. Klanten met een krantje bij zich, worden getrakteerd op een gratis kopje troost. De koffie is niet ‘het hart’ van de zaak, vervolgt Veringa in het Algemeen Dagblad. “Jij gaat toch niet alleen naar het café omdat je dorst hebt. Het zijn de mensen, de omgeving of omdat je er rustig een krant kan lezen.”

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×