Informatiebijeenkomst over Rijnlandroute

De provincie Zuid-Holland houdt volgende week dinsdag, 9 november, een informatiebijeenkomst over de Rijnlandroute. Deze route vormt dé oplossing voor verbetering van de bereikbaarheid in het gebied van Leiden tot de kust. Dat vinden althans bestuurders van de provincie Zuid-Holland en de Regio Holland Rijnland. De bijeenkomst wordt gehouden in Holiday Inn en begint om 19.30 uur.

De oost-west verbinding tussen Katwijk en de A4 is al jaren overbelast. Naast hinder voor het verkeer zijn er ook leefbaarheidsproblemen als geluids- en stankoverlast en sluipverkeer door woonwijken. Door toekomstige ontwikkelingen in Leiden West, de Oostvlietpolder en Katwijk zal de druk op de wegen, en dus ook de overlast, de komende jaren alleen nog maar toenemen. De bereikbaarheidsproblemen staan de regionale economische groei in de weg terwijl een goede bereikbaarheid de ruimtelijke en economische ontwikkeling juist kan stimuleren en de overlast verminderen. De gemeenten Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Valkenburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude, de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland onderzoeken hoe de situatie geoptimaliseerd kan worden.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×