Snelheidsbeperking voor gladde snelwegen

Delen van de snelwegen in Zuid-Holland waarvan het asfalt niet meer voldoet aan de stroefheidnorm, krijgen versneld een nieuw wegdek. Tot de werkzaamheden zijn gestart, geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Dit schrijft minister Peijs (VenW) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om delen van de A12, A4/A16, A15, A27 en A44, in totaal 41 kilometer lang.

Als de weersomstandigheden het toelaten, krijgen de delen die ruim onder de stroefheidnorm liggen, nog dit jaar een nieuw wegdek. De overige delen, waarvan de stroefheid net onder de norm ligt, moeten uiterlijk in het voorjaar van 2005 zijn vernieuwd. Tot de werkzaamheden zijn gestart, wordt het verkeer gewaarschuwd voor slipgevaar en mag op de betreffende delen van de snelweg niet harder worden gereden dan 70 km/u.

Volgens de minister is het opvallend dat de gladheidproblemen vooral plaatsvinden op snelwegen in Zuid-Holland. De provincie heeft een relatief hoog percentage slecht wegdek in vergelijking met andere provincies. Bovendien gaat het om wegen die nog maar vijf tot acht jaar oud zijn en dus nog niet aan het eind van de normale levensduur.

Omdat het probleem typerend lijkt voor Zuid-Holland, wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de problemen. De resultaten zijn naar verwachting eind december bekend.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×