Tweede Kamer wil geld voor lokale omroep zekerstellen

Een meerderheid van D66, de VVD en het CDA in de Tweede Kamer steunt een motie van D66 waarin de regering wordt opgeroepen om lokale omroepen voortaan het recht te geven op een vaste bijdrage per jaar. Sinds 2000 krijgen alle gemeenten in Nederland een bedrag van ruim 1 euro per huishouden per jaar via het gemeentefonds. Hoewel dit geld bedoeld is voor de lokale omroep, zijn gemeenten niet verplicht om het geld aan de omroep te besteden. Dat gaat dus veranderen. In de motie wordt het kabinet opgeroepen om het geld door een specifieke uitkering aan de gemeenten uit te keren (oormerken) of een afzonderlijk fonds voor dit doel te vormen. Staatssecretaris Medy van der Laan van omroepzaken ontraadde de motie.

Leiden lokaleomroep


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×