Gemeente koopt voormalige LDM-panden

De gemeente Leiden koopt de panden van de voormalige Leidse Duinwater Maatschappij (LDM) van Energiebedrijf NUON. De panden op de hoek van de Ir. Driessenstraat en de Middelstegracht bieden nu nog ruimte aan De Zaak, de Buurtwerkmaatschappij en een aantal appartementen. De panden worden (deels) gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Mogelijk blijft het pand aan de Middelstegracht 36 behouden. Volgens wethouder Buijing wordt dat gebouw door de Stichting Industrieel Erfgoed Leiden (STIEL) van monumentale waarde ‘beticht’.

Op de locatie wil de gemeente een combinatie van wonen en zorg realiseren. Daarbij wordt onder andere gedacht aan een verhuizing van het Huis op de Waard en de bouw van appartementen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×