SGL blij met fixus bij Rechtsgeleerdheid

De studentenpartij Studenten Groepering Leiden (SGL) is blij dat er eindelijk een capaciteitsbeperking is ingesteld op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. “Hoewel de fixus alleen geldt voor de opleiding Rechtsgeleerdheid en niet voor notarieel recht en fiscaal recht, is deze beperking nodig om een begin te maken met de kwaliteitsverbeteringen op deze faculteit,” aldus fractievoorzitter Marc Rosier van de SGL.

Afgelopen week heeft de Universiteitsraad van Universiteit Leiden gesproken over de capaciteitsbeperkingen voor de opleiding rechtsgeleerdheid. De SGL en de andere fracties in deze raad zijn van mening dat een fixus bij de opleiding rechtsgeleerdheid ingesteld moet worden. SGL-raadslid Wout Morra maakt daar nog wel een kanttekening bij: “Hoewel we blij zijn met deze stap, zijn er goede redenen om ook een fixus in te stellen bij notarieel en fiscaal recht.” Hij vervolgt: “Een deel van de problemen die aanleiding geven tot het instellen van een fixus bij rechtsgeleerdheid, zijn ook van toepassing op de situatie bij notarieel en fiscaal recht.”

Een groei bij notarieel en fiscaal recht zou alsnog van grote invloed zijn op het ruimtegebrek in de nieuwe gebouw van de faculteit. Daarnaast blijft er in dat geval een hoge onderwijsdruk voor de wetenschappers bestaan. Hierdoor is het onmogelijk om massale hoorcolleges te vervangen door kleinschalige werkgroepen, iets wat de SGL graag ziet gebeuren. Het College van Bestuur heeft gezegd met het faculteitsbestuur te gaan praten over eventuele capaciteitsbeperkingen bij notarieel en fiscaal Recht.

De SGL maakt al twee jaar duidelijk dat er een fixus bij Rechten ingesteld moet worden om een begin te kunnen maken met de broodnodige verbetering van het onderwijs. De SGL ziet deze fixus dan ook al een goede stap in de richting.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×