Leiden is Sinterklaasvriendelijke gemeente

In het onderzoeksrapport ‘De Sint in het zadel’ van de vorig jaar opgerichte Vereniging tot behoud van Sinterklaas staat de gemeente Leiden op de negende plek als het gaat om ‘Sinterklaasvriendelijkheid’. Leiden heeft die plek vooral te danken aan de inzet van het bedrijfsleven die met 30.000 euro het leeuwendeel van de kosten rond de intocht financiert. De gemeente draagt 2.000 euro bij. Ook het Sinterklaashuis dat dit jaar voor de tweede keer is georganiseerd door het Leidse Centrummanagement krijgt waardering van de VBS.

Op de eerste plek staat de gemeente Amersfoort, de woonplaats van oud-burgemeester Lemstra staat op twee. Derde is Dordrecht. Opvalllende hekkensluiter is Rotterdam waar de VBS naast de intocht geen enkele extra sintactiviteit kon gespeuren.

In Leiden schort het vooral nog wat aan de opkomst bij de intocht en de optocht. Daarmee eindigt Leiden in de onderste regionen. Waar de Sintvriendelijkste gemeente Amersfoort 6248 bezoekers per 10.000 inwoners telt, komt Leiden niet verder dan 684. Ook het aantal Pieten bij de intocht kan in Leiden nog wel wat omhoog. Leiden zit met een Pieten-ratio van 6,84 ruim onder het landelijk gemiddelde van 9,12 pieten per 10.000 inwoners. Qua budget zit Leiden goed. De 32.000 euro steken weliswaar wat magertje af bij de 120.000 euro die er in Amsersfoort voor worden uitgetrokken, maar het is altijd nog goed voor een zesde plek. Hoger dan bijvooorbeeld grote steden als Rotterdam en Den Haag en maar net een paar duizend euro minder dan Utrecht.

Advertentie

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×