Tim Brouwer de Koning kwam als eerste Leiden Atletieker over de eindstreep bij de Warandeloop in Tilburg. (Foto boven: Erik van Leeuwen, fotoreportage: Sjaak en Mary van der Weijden).

Tim Brouwer de Koning sterk in Tilburg

Met een 11e plaats in de nationale B-race bewees Tim Brouwer Koning in Tilburg al vroeg in vorm te zijn voor het cross-seizoen. De Warandeloop was eenmalig uitgeweken van het Warandebos naar het Leijpark vanwege het Europees Kampioenschap dat over een jaar op deze locatie gelopen zal worden. De regenval van de afgelopen week had de bochtige omloop erg zwaar en glibberig gemaakt. Lastig voor lange en zware atleten en helemaal naar de zin van lichtgewichten als Tim. De veteraan, onlangs uitgeroepen tot sportman van Leiderdorp, startte zoals gebruikelijk behoedzaam en begon aan een inhaalrace. In de laatste van vijf ronden passeerde Tim zijn clubgenoot Pieter van der Luijt en meldde zich als eerste Leiden Atletieker aan de finish.

Van der Luijt is helemaal terug na een jaar vol blessures in 2003. Met een 14e plaats loopt hij zich in de kijker voor de Europacup, waaraan Leiden Atletiek begin februari opnieuw deel mag nemen als nationaal clubkampioen. Na een matig baanseizoen is Jaco Luijendijk op de weg terug wat hij in Tilburg met een 17e plaats onderstreepte. Ralph Apeldoorn en René van Dijke waren minder te spreken over het ‘modderballet’, maar met een 23e en 27e plaats gaven zij niet zo veel toe op hun clubgenoten.

Zaterdag kwamen de pupillen en junioren al in actie in Tilburg (zie foto’s). De forse delegatie van Leiden Atletiek behaalde maar liefst vier top-10 klasseringen in het sterke deelnemersveld. Amy Hofman en Liesbeth Bos werden 7e en 10e bij de D-junioren. Een 10e plaats was er ook voor Mark Ravensbergen bij de jongens in diezelfde categorie. Tiemen Gordijn uit Leiderdorp werd 9e bij de C-junioren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×