Schrijver spant kort geding aan tegen RTV West

Walter Kamp, schrijver van het pas verschenen boek Judas, heeft een kort geding aanspannen tegen de regionale omroepen Radio TV West en RTV Utrecht. De omroepen weigeren de reclamespot voor zijn boek, waarin de vraag wordt gesteld of Jezus homo was, uit te zenden. Zij vinden het spotje onnodig kwetsend. Kamp zei woensdag dat er geen schokkende beelden en termen in het spotje worden gebruikt en dat hij alleen de kijker nieuwsgierig wil maken. Volgens hem lijdt hij door de opstelling van de regionale omroepen nu aanzienlijke schade. Hij kan immers in de drukste tijd van het jaar zijn boek niet voldoende onder de aandacht brengen. Tijdens het kort geding zal Kamp zich beroepen op het recht van meningsuiting.

RTV Utrecht noemt het kort geding een publiciteitsstunt en zegt ‘het spotje absoluut niet te gaan uitzenden, mits het wordt aangepast’. Eerder al liet RTV West weten het niet verstandig en gepast te vinden om – zeker gezien de recente ontwikkelingen in het land- de reclame te laten zien. Het kort geding dient maandag 10 januari voor de rechtbank in Utrecht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×