Forumavond over AIDS bij COC Leiden

Aanstaande donderdag wordt in Leiden de Take Care-week afgelsoten met een forumavond over Aids. Onder de noemer ‘Take Care Living PositHiv’ houden Schorer, de Hiv-vereniging, het AIDS Fonds en het COC Nederland in de periode rondom Wereld Aids Dag (1 december) uitgebreide publieksacties om aandacht te vragen voor hiv- en aidsproblematiek. In deze regio Leiden hebben de GGD Zuid Holland Noord, Gaycafé De Roze Beurs en het COC Leiden gezamenlijk tal van activiteiten georganiseerd tijdens deze Take Care-week. Die week wordt donderdag afgesloten in het COC Leiden aan de Langegracht 65.

Take Care staat dit jaar in het thema van “Confrontatie en Ontmoeting”, ook wel “Get in Touch”. Het uitgebreide Take Care programma in Leiden wordt afgesloten met de forumavond met als doel de bewustwording rondom de blijvende dreiging van hiv en aids te vergroten. Niet alleen onder homomannen, maar ook onder allochtonen, vrouwen en jongeren zijn de ontwikkelingen zorgwekkend.

Praten over hiv en aids in je eigen omgeving blijft taboe en ondanks de nieuwe aidsremmende medicijnen is leven met hiv een loodzware opgave met veel onzekerheden. Tijd voor confrontatie en ontmoeting dus, want; Hiv maakt geen onderscheid. Jij wel?!

Forumavond “Confrontatie en Ontmoeting”
De avond zal bestaan uit een drietal korte inleidende presentaties, gevolgd door een interactief gedeelte o.l.v. Roelof Eleveld met belangrijke inbreng van het publiek. Spreken zullen:

Tobias Dörfler (Schorer, Homo Lesbisch Gezond)
Over de resultaten van de Monitoronderzoeken onder homo- en biseksuele mannen in de Randstad; o.m. gegevens over seksuele contacten met losse partners, mannen die seks hebben met hiv-positieve mannen, hiv-tests en het al dan niet bekendmaken van de hiv-status.

Willemien Dorama (Verpleegkundig aidsconsulente, Infectieziekten, LUMC)
Over de ontwikkelingen in de aidszorg in de Leidse regio. De toenemende aantallen seropositieve allochtonen en asielzoekers, de verhoudingen tussen de relatieve aantallen homomannen, vrouwen en drugsverslaafden. Over de gevolgen van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de zorg, patiëntaantallen en kwaliteit van leven van seropositieven. Persoonlijke verhalen over niet ziek willen zijn en gewoon aan het werk blijven, maar ondertussen…

Rob Vermeer (voorzitter Hiv-Vereniging Haaglanden/Leiden e.o.)
Over ‘bestrijding van de verspreiding’. Over de zorgpunten m.b.t. de ontwikkelingen in hiv-verspreiding onder vrouwen, allochtonen, studenten, e.a. Het wakker schudden van het publiek dat in slaap lijkt gesust dankzij de nieuwe aidsremmende, maar niet –genezende medicijnen. Over het belang van voorlichting en preventie en de nalatigheid van de overheid hierin.

Datum:  Donderdag 9 december 2004
Tijd:  20.30 uur (zaal open v.a. 20.00 uur) tot 22.30 uur. Aansluitend café met hapjes!  (Café sluit om 1.00 uur).
Plaats:  COC Leiden, Langegracht 65, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×