Muppie&Kunst: 42 Kunstwerken op straat te bewonderen

Vanaf dinsdag worden 42 kunstwerken van Leidse kunstenaars één week lang geëxposeerd in een aantal mupi’s in de stad. De straatexpositie is een initiatief van Leidse kunstenaars die voor deze activiteit de handen ineengeslagen hebben. De deelnemende kunstenaars zien in de straatexpositie een mogelijkheid zichtbaar te worden of te zijn in je stad. Zoals ze zelf zeggen: “Het is erg belangrijk voor een stad en zijn kunstenaars dat de stad en de kunstenaars elkaar ontmoeten”.

Maandagmiddag overhandigt een aantal van de kunstenaars een ‘openbaar schetsboek’ aan wethouder Hessing van cultuur. Het schetsboek is de weergave van de kunstwerken die vanaf dinsdag in de reclamezuilen te zien zijn.

De kunstenaars zelf omschrijven het project alsvolgt:

De meest vanzelfsprekend expositiewanden in onze stad zijn ongetwijfeld de MUPPIES. Iedereen loopt er langs, zet zijn fiets er tegenaan Iedereen kijkt, vaak onbewust, er vaak naar. Deze MUPPIES willen wij tot onderwerp maken van een kunstproject (openbaar schetsboek). Meestal hangen in de MUPPIES posters waarop tekst&beeld samen een boodschap uitdragen. Deze elementen gaan in de MUPPIES een grote rol spelen.

Misschien niet altijd begrijpelijk                               Misschien soms aantrekkelijk
Misschien soms aandacht vragend                          Misschien een enkele keer irritant
Misschien valt het sommige mensen niet eens op       Misschien kleurig
Misschien zwart/wit                                             Misschien in vele talen
Maar altijd anders, altijd gaat het om de verhouding letters, woorden of zinnen of tekens tegenover beeld.
Vullen ze elkaar aan?
Verstoren ze elkaar?
Is het beeld s’avonds anders dan overdag door het licht?
Posters willen mensen meestal verleiden iets te kopen. MUPPIE&KUNST  hoopt dat de kunstwerken een tijdelijke elegante verstoring geven.  Meer niet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×