Alles uit de kast tijdens de lustrumdag in Naturalis

Onder de titel ‘Alles uit de kast’ vieren de vrijwilligers van Naturalis op zaterdag 11 december 2004 hun eerste lustrum. Deze dag kan het publiek kennis maken met de vrijwilligers van Naturalis en hun werkzaamheden voor het museum. Er is een grote diversiteit aan activiteiten met voor elk wat wils. Vrijwilligers vertellen verschillende verhalen voor kinderen en volwassenen, er zijn demonstraties, er kan geknutseld worden en er vinden rondleidingen plaats. Vanaf 11.00 starten de activiteiten en deze gaan door tot 16.00 uur.

De verschillende activiteiten spelen zich overal in het museum af. Zo kunt u luisteren naar Verhaal op Zaal, met als onderwerp onder meer dinosauriërs. Bijzonder is de geschiedenis over de fossielenvindplaats bij Tegelen, een verhaal dat u niet mag missen. Voor kinderen zijn er naast verhalen en voorleessessies ook speciale rondleidingen en workshops. Kortom, een dag voor het hele gezin waarop u kennis kunt maken met de vrijwilligers en hun werkzaamheden.

Ruim 5 jaar geleden werd door het museum een oproep gedaan voor vrijwilligers bij Naturalis. Tegen de verwachting in, was het aantal reacties zelfs zo groot, dat niet iedereen kon worden aangenomen. Het was de start van een samenwerking die tot op de dag van vandaag zijn vruchten afwerpt. Vrijwilligers assisteren vrijwel alle afdelingen van Naturalis, maar vooral op de educatieve afdeling zijn ze actief. Voorbeelden van werkzaamheden zijn het verzorgen van Verhaal op Zaal, het helpen bij evenementen en het afnemen van publieksenquêtes. Het eerste lustrum willen ze graag met het publiek vieren.

U bent op zaterdag 11 december 2004 van harte welkom. De exacte tijden van de verschillende activiteiten staan op www.naturalis.nl. De activiteiten zijn gratis, voor de toegang tot het museum gelden de normale prijzen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×