Dialezing bij tuinverenigingen

Op 11 december organiseren de tuinverenigingen Roomburg en OTV in het clubhuis van OTV aan de Vlietweg 68/A de dialezing ‘Zaadjes Maatjes Mailtjes’. De toegang is gratis. Zaadjes Maatjes Mailtjes gaat over de achteruitgang van de soortenrijkdom in de natuur en over de mogelijkheid om die als tuinier, al dan niet met behulp van internet, te verbeteren.De dialezing begint om om 10.30 uur.

Soortenrijkdom van planten zorgt voor een gezonde natuur. Bovendien is een tuin of landschap met veel verschillende soorten planten een lust voor het oog. Het blijkt echter dat de afgelopen eeuw in Nederland steeds minder soorten planten voorkomen. Soms omdat gewassen gewoon vergeten raken, maar vaker vanwege schaalvergroting in de landbouw of vanwege het volbouwen van groene plekken in stad en land.

De stichting De nationale Proeftuin vindt dat niemand gebaat is met het armer worden van de natuur. In samenwerking met de landelijke hobbytuinorganisatie AVVN reist zij daarom door het land met de dialezing Zaadjes Maatjes Mailtjes. De deelnemers krijgen op luchtige wijze tips om in de eigen voortuin, achtertuin, volkstuin of zelfs via de bloembakken op het balkon een belangrijk steentje bij te dragen aan de soortenrijkdom.

Zaadjes Maatjes Mailtjes biedt een moderne kijk op soortenrijkdom, kennisdelen en natuurlijk tuinieren. Het gebruik van internet, om kennis en ervaringen uit te wisselen en om zaadjes te ruilen, is van groot belang. Op www.denationaleproeftuin.nl en op www.avvn.nl staat meer over de actie om tuinen natuurrijker te maken. Zaadjes Maatjes Mailtjes wordt gegeven door veldbiologe Ina Marbus en duurt circa anderhalf uur inclusief pauze. Na afloop is er voor iedere deelnemer nog een handige folder.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×