Oliebollenritten bij Stoomtrein Valkenburgse Meer

Of het een rit door een besneeuwd landschap wordt, is niet zeker, maar een winterse rit met een stoomtrein rond het Valkenburgse meer is sowieso iets bijzonders. De trein wordt getrokken door een 30 pk stoomlocomotief uit 1928. Je waant je even terug in de tijd, toen een rit met een stoomtrein heel gewoon was. Op woensdag 29 en donderdag 30 december verzorgt het Nationaal Smalspoormuseum een aantal Oliebollenritten. De rit gaat over het ca. 3,5 km lange spoor langs het Valkenburgse Meer en duurt ca 40 minuten. Onderweg wordt er twee keer gerangeerd. Daarbij krijgen de reizigers ook de gelegenheid om foto’s te maken. Voor alle bezoekers is er gratis warme chocolademelk of glühwein en voor iedereen een oliebol.

Een bezoek aan het bijbehorende Nationaal Smalspoormuseum is ook bij de prijs inbegrepen. Het museum is geheel in kerstsfeer. U loopt tussen de tientallen stoom- en motorlocomotieven, waaronder de 100 jaar oude stoomtramlocomotieven van de Gelderse Tramwegen. Een bezoek aan het Smalspoormuseum is leuk voor jong en oud.

Op beide dagen is het Nationaal Smalspoormuseum geopend van 12.30 tot 16.30 uur. Er is een stoomrit om 13.30 en om 15.30 uur. De prijs van een kaartje bedraagt voor volwassenen € 6,00 en voor kinderen en 65+ € 4,00.

U kunt er komen via de A44, afslag Leiden-Zuid of de N206 richting Valkenburgse Meer. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Reist u liever per openbaar vervoer, neem dan vanuit Leiden of Den Haag bus 43, halte Haagse Schouw.

Gezien de grote belangstelling vorig jaar is het nodig dat men reserveert om zeker te zijn van een plaats in de trein. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Reserveren kan via het speciale telefoonnummer (071-57 64 881) of per e-mail: oliebollenrit@smalspoormuseum.nl. Overige informatie is te vinden op de website van het Nationaal Smalspoormuseum.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×