Universiteit Leiden selecteert 'aan de poort'

De Universiteit Leiden gaat vanaf september bij Duits, Frans, Italiaans, geschiedenis, psychologie en rechten experimenteren met selectie aan de poort. Dat meldt RTV West. Staatssecretaris Rutte (Onderwijs) heeft de universiteit subsidie toegezegd voor vijf studierichtingen. Bij de studie rechten moet de universiteit zelf opdraaien voor de kosten voor de selectie, omdat volgens Rutte selectie bij deze studierichting geen meerwaarde oplevert en het experiment hier dus overbodig is.

Het universiteitsbestuur vindt de proef echter noodzakelijk omdat een te groot deel van de studenten tijdens de studie afhaakt. Leiden was de eerste universiteit in Nederland die zich aanmeldde voor de experimenten om kwaliteitseisen te gaan stellen aan studenten om het onderzoek op een hoger plan te brengen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×