Valkenburgse raad op bezoek in Leiden

Maandagavond woonde een delegatie van de Valkenburgse gemeenteraad op uitnodiging van Leiden een vergadering van de Raadscommissie Regiozaken bij. Het was een tegenbezoek, want een half jaar geleden bracht de Leidse commissie ook al eens een bezoek aan de kleinste buurgemeente. Doel van de wederzijdse bezoekjes is meer begrip kweken voor elkaars standpunten. Dat lukte aardig. Zo weet de Leidse raad nu dat ze bij de planning van regionale zaken die ook Valkenburgs grondgebied raken, geen gebruik meer moet maken van sterk verouderde plattegronden. Dat leidde er namelijk toe dat de RijnGouweLijn Oost dwars door een Valkenburgse nieuwbouwwijk was gepland, in plaats van over het door Valkenburg beoogde ‘zandlichaam’. Ook de bebouwing van Vliegkamp Valkenburg kwam uiteraard aan de orde.

De Valkenburgse CDA-fractievoorzitter Aten wees er vol trots op dat zijn gemeente de komende tien jaar het aantal woningen zal zien verdubbelen. Overmoedig daagde hij alle andere gemeenten in de regio uit om hetzelfde te doen. Het ontlokte zijn Leidse CDA-collega Jan-Jaan de Haan de oproep om dan vooral nog eens opnieuw te gaan onderhandelen over de bebouwing van het voormalige vliegkamp.

Wanneer er precies gebouwd kan gaan worden op het terrein van Vliegkamp Valkenburg is overigens nog onduidelijk. De Valkenburgse burgemeester Joop van der Reijden zei eerder dat er pas gebouwd kan worden ‘als de laatste Duitser vertrokken is’. Het kabinet verkocht eerder de op Valkenburg gestationeerde Orions aan Duitsland. Dit jaar worden de Duitsers opgeleid om met die toestellen te leren vliegen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×