Koningin eredoctor Universiteit Leiden

Hare Majesteit de Koningin wordt eredoctor van de Universiteit Leiden. Het eredoctoraat is haar toegekend vanwege de manier waarop zij het belang van vrijheid van mensen aan de orde heeft gesteld en zich heeft uitgesproken over de verantwoordelijkheid die vrijheid met zich meebrengt. Het eredoctoraat wordt aan de Koningin uitgereikt op 8 februari tijdens de 430ste dies natalis van de Leidse universiteit. Erepromotor is de Leidse rector magnificus, prof.dr. D.D. Breimer.

Naast het eredoctoraat voor wetenschappelijke verdiensten biedt het Leidse promotiereglement sinds 1998 de mogelijkheid het eredoctoraat te verlenen aan personen die op een bijzondere wijze invulling hebben gegeven aan het devies van de universiteit: Praesidium Libertatis, bolwerk van vrijheid. Op grond van dit criterium werd eerder, in 1999, het eredoctoraat van de universiteit verleend aan Nelson Mandela.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×