Leidse kunstenaars stelden belangeloos werk beschikbaar voor de kunstveiling. De opbrengst was een dikke 5.000 euro. (Foto's: Chris de Waard).

Duizenden euro's voor tsunami-slachtoffers

Hoeveel het precies is geworden, wist initiatiefneemster Hilde Jansen zaterdagavond nog niet, maar zeker is dat er een bedrag van 6.000 à 7.000 euro werd opgehaald tijdens de benefietmanifestatie voor de oostafrikaanse slachtoffers van de zeebeving. Een bedrag dat bovendien wordt verdubbeld door de gemeente Leiden. ’s Middags kon het publiek verzoekjes ‘kopen’ die dan door het smartlappenkoor ‘Er welt een traan’ werden uitgevoerd. Om 19.00 uur begon een veiling van kunstwerken van Leidse kunstenaars.

De hele middag was het gezellig druk op het plein voor de Burcht. Muziek, zang- en dichtkunst wisselden elkaar af tijdens de benefietmanifestatie ten behoeve van de tsunami-slachtoffers in Oost-Afrika. Met name het straatarme Somalië heeft hulp nodig. Door te bieden op liedjes, kusjes te kopen van lieftallige dames of gewoon een kop erwtensoep te kopen kon iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Dat leverde zo’n 800 euro voor het goede doel op.

In de Tuinzaal van de Burcht kon iedereen ’s middgas alvast een kijkje nemen bij de te veilen kunstwerken. Ook zaten daar de Leidse dichters Pink Meltzer (mevrouw Cupido) en Egon Snelders klaar om naamgedichten te schrijven. Uiteraard in ruil voor een bijdrage voor het goede doel.

’s Avonds kwam daar nog een fors bedrag bovenop toen een dertigtal kunstwerken van Leidse schilders en beeldende kunstenaars onder de veilinghamer van notaris Kroeks ging. Bijgestaan door de lieftallige assistentes Adele en Lola, werd er nog eens ruim 5.000 euro bij elkaar geveild.

Leiden tsunamiafrika


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×