CDA wil raadsenquête over straatwerk

Veel mensen waren al ontevreden over de kwaliteit van de bestrating in de Leidse binnenstad. Nu is ook een onafhankelijk oordeel gegeven: “De kwaliteit van het straatwerk in Leiden is zeer middelmatig”. Dit staat in een rapport van de Stichting Erkenning Bestratingbedrijf (SEB), dat in opdracht van de Leidse CDA-fractie is gemaakt. CDA-raadslid Abram Flippo heeft al meerdere keren kritische vragen gesteld aan het College van B&W over de kwaliteit van het straatwerk. Steeds werd geantwoord dat – op een enkele uitzondering na – het straatwerk heel behoorlijk is. Daarom heeft de fractie zelf onderzoek laten doen door een onafhankelijke bureau. “Nu is dus onafhankelijk aangetoond, dat de bestrating op heel veel plaatsen in de binnenstad te wensen overlaat”, zegt Flippo. De CDA-fractie wil dat hier lessen uit getrokken worden.

Flippo: “De manier waarop besloten wordt welke bedrijven aan de slag gaan, moet aangepast worden. Dat moet niet afhankelijk zijn van één ambtenaar. De eisen moeten ook hoger liggen. Waarom gaan wij niet alleen in zee met erkende bedrijven?”

Het rapport, waarin de kwaliteit van ruim tien Leidse straten werd beoordeeld, wordt aanstaande donderdag in de raadscommissie besproken. Flippo: “Het gaat ons niet alleen om de bestratingsbedrijven, maar ook om het toezicht door de gemeente. Als een voeg maximaal vijf millimeter mag zijn, en het is bijna zes centimeter, dan heeft ook het toezicht gefaald. Wij willen alles wat hiermee samenhangt onder de loep leggen. Van aanbesteding tot inspectie. Als daar een raadsenquête bij kan helpen, sluiten wij dat niet uit.”

De afgelopen jaren zijn de straten binnenstad voor miljoenen opgeknapt. Abram Flippo kijkt er teleurgesteld op terug: “Dit project heet Binnenste Beter, maar het lijkt nu Binnenste Middelmatig te zijn. En dat was toch niet de bedoeling.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×