Mevrouw Hommes waarnemend burgemeester van Rijnwoude

Met ingang van 10 maart zal mevrouw A.C. Hommes de functie van waarnemend burgemeester van de gemeente Rijnwoude op zich nemen. Haar benoeming kan rekenen op algemene instemming van de gemeenteraad van Rijnwoude. Mevrouw Hommes (lid van de VVD, 62 jaar) vervangt waarnemend burgemeester E.L.P. Hessing die afgelopen vrijdag zijn ontslag aankondigde vanwege berichten over door hem ingediende onrechtmatige reisdeclaraties. De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft dinsdagavond in een gesprek met fractievoorzitters van de gemeenteraad van Rijnwoude mevrouw Hommes als de nieuwe waarnemer voorgedragen. Haar kandidatuur werd met algemene instemming ontvangen.

Tijdens het gesprek met vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Rijnwoude (19.000 inwoners) heeft commissaris Franssen toegelicht waarom er nog geen selectieprocedure voor een kroonbenoemde burgemeester in gang wordt gezet. Binnen enkele weken zal het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland nadere voorstellen presenteren over de bestuurlijke organisatie van een aantal gemeenten in Midden-Holland, waaronder Rijnwoude.

Mevrouw Hommes was tot 1 december 2004 waarnemend burgemeester van Jacobswoude, een buurgemeente van Rijnwoude. Daarvoor was mevrouw Hommes waarnemend burgemeester van de gemeente ‘s-Gravenzande en van 1995 tot 2001 kroonbenoemd burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Valkenburg.

Geen categorie rijnfraude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×