Rijnwoude doet aangifte tegen ex-burgemeester

De gemeente Rijnwoude heeft aangifte gedaan van gerommel met declaraties door voormalig burgemeester Hessing. Justitie moet nu beslissen of het voormalige Tweede Kamerlid zich hiervoor moet verantwoorden voor de rechter. Hessing heeft volgens de gemeente voor enkele duizenden euro’s teveel gedeclareerd. Hij had vooral voor binnenlandse reizen geld terug gevraagd, terwijl hij die niet als burgemeester van Rijnwoude heeft gemaakt. Volgens Hessing zelf gaat het om enkele honderden euro’s.

Hessing beloofde eerder al het te veel gedeclareerde bedrag terug te geven, maar de gemeente wil helderheid en stapt daarom toch naar de rechter.

Geen categorie rijnfraude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×