Reis naar zusterstad Toruñ voor geïnteresseerde Leidenaren

In de komende herfstvakantie organiseert de Stedenbandstichting Leiden-Toruñ voor de zevende keer de succesvolle busreis voor geïnteresseerden naar Toruñ (Polen). Uit deze reizen zijn reeds diverse contacten tussen verenigingen en groepen voortgekomen. De stedenband tussen Leiden en Toruñ bestaat al ruim 15 jaar. In deze periode zijn vele uitwisselingscontacten gerealiseerd: scholieren, schakers, kunstenaars, basketballers, artsen, patiëntenverenigingen, koren, muziekgroepen, ijshockeyers, hardlopers etc. uit Leiden en Toruñ hebben elkaar leren kennen. Aanmelden kan tot 1 mei aanstaande.

Ook dit jaar nodigt de Stichting Stedenband Leiden-Toruñ groepen (sport, cultuur, maatschappelijke organisaties, scholen etc.) uit om in de herfstvakantie voor een vijftal dagen mee te gaan naar Leidens gastvrije, historische en monumentale partnerstad. Het vertrek is op dinsdagavond 18 oktober 2005 en de Toruñgangers zijn zondagmiddag 23 oktober 2005 weer terug in Leiden.

Ook individuele personen met belangstelling voor Toruñ kunnen zich aanmelden. Het leggen van contacten en het ondernemen van gemeenschappelijke activiteiten (receptie, excursie, afscheidsfeest) staat centraal bij het bezoek. Om het bezoek goed voor te kunnen bereiden, is het van belang dat geïnteresseerden hun belangstelling vóór 1 mei 2005 kenbaar maken. Dit maakt het mogelijk tijdig een uitwisselingspartner in Toruñ te zoeken. In september wordt voor de deelnemers aan de reis een informatieavond belegd. De deelnamekosten zijn beperkt omdat de gemeente Leiden een bijdrage levert in de reiskosten.

Aanmelding: schriftelijk vóór 1 mei 2005 met opgave van aantal deelnemers.
Richten aan: gemeente Leiden, t.a.v. Carel van Ingen, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×