Er lijkt geen einde te komen aan de blixemcarriëre van Alexander Pechtold. Als wethouder in Leiden mocht hij al af en toe proeven aan het burgemeestersambt door op te treden als loco-burgemeester. Vervolgens werd hij op 1 oktober 2003 geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen en nu wordt hij dus door zijn partij naar voren geschoven als de nieuwe minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Of hij die functie ook daadwerkelijk kan gaan bekleden hangt af van het D66-partijcongres van aanstaande zaterdag. Daar moeten de leden nog instemmen met het zogenaamde 'paasakkoord'. (Archieffoto: Chris de Waard).

D66 schuift Pechtold naar voren als opvolger van De Graaf

De Leidse oud-wethouder Alexander Pechtold (D66) is afgelopen avond door zijn partij voorgedragen als de beoogde minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Daarmee volgt de ene Leidenaar de andere, de vorige week afgetreden D66-minister De Graaf, op. In de loop van de ochtend heeft Pechtold een gesprek met minister-president Balkenende. Pechtold is nu burgemeester van Wageningen waar hij ruim twee jaar geleden werd benoemd. Als opvolger van Thom de Graaf wordt Pechtold overigens geen vice-premier. Die functie gaat naar de huidige minister van Economische Zaken, Brinkhorst.

Pechtold maakte het nieuws van zijn vertrek zelf bekend tijdens de raadsvergadering van de gemeente Wageningen. Op datzelfde moment verspreidde de rijksvoorlichtingsdienst diezelfde mededeling.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×