17 Aanhoudingen bij alcoholcontroles in Q1

In het eerste kwartaal van 2005 zijn bij alcoholcontroles in Leiden in totaal 17 bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. Onder deze bestuurders ging het in vier gevallen om bestuurders van bromfietsen. Vijf bestuurders hadden dusdanig zoveel gedronken (meer dan 570 ug/l), of waren tenminste vier keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed, dat zij opnieuw een rijtest moeten ondergaan. √Čen van hen blies zelfs 845 ug/l, terwijl de limiet 220 is.

Van twee bestuurders werd een bloedproef afgenomen, omdat zij er van werden verdacht onder invloed van verdovende middelen te rijden. In totaal moeten 12 bestuurders zich bij de rechter verantwoorden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×