Crucell stap verder met ebola-vaccin

Het Leidse Crucell heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het vaccin tegen het ebola-virus. Het biotechnologiebedrijf heeft vanmorgen bekendgemaakt dat ze van het Amerikaanse Vaccin Research Center (VRC) de opdracht hebben gekregen om klinisch materiaal van het ebola-vaccin te maken. Het Leidse bedrijf ontvangt daarvoor 21,4 miljoen euro.

Het te vervaardigen materiaal wordt gemaakt met Crucells PER.C6 technologie en zal worden gebruikt voor onderzoeken bij mensen. Ebola wordt gezien als een van de meest dodelijke virusziekten. Ook bestaat volgens Crucell het gevaar dat het virus wordt gebruikt in ,,bioterroristische acties”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×