Open TBC bij medewerker DZB Leiden

De GGD Zuid-Holland Noord onderzoekt een mogelijke uitbraak van tuberculose (tbc) in Leiden. Dat gebeurt, omdat bij een medewerker van de sociale werkvoorziening DZB Leiden open tbc is vastgesteld. Dat heeft een woordvoerder vanmorgen laten weten. Vrijdag wordt een groot aantal directe collega’s en familieleden onderzocht. De GGD verwacht woensdag de uitslag te hebben. De medewerker bij wie open tbc is vastgesteld, krijgt medicijnen en verblijft in quarantaine. Over twee weken moet het gevaar van besmetting geweken zijn.

Als volgende week uit het onderzoek blijkt dat meer mensen zijn besmet, dan volgt een uitgebreider onderzoek. “Dan breiden we de ring uit”, zei de woordvoerder van de GGD Zuid-Holland Noord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×