Stadsbank Leiden verdwijnt

De Stadsbank Leiden houdt op te bestaan. Dat maakte wethouder Wim de Boer woensdagmiddag bekend. De Stadsbank wordt omgevormd tot een ‘kenniscentrum voor schuldsanering’ en krijgt een plek binnen de dienst Sociale Zaken. “Het is de bedoeling dat de Stadsbank in de toekomst veel eerder wordt ingeschakeld. Nu komen ze vaak pas in beeld als mensen tot hun nek in de schulden zitten,” aldus de Boer. In de nieuwe situatie kunnen mensen met financiĆ«le problemen via Sociale Zaken direct worden doorverwezen, zodat ze hulp kunnen krijgen voordat het te laat is.

De omvorming van de Stadsbank gaat ongeveer en half jaar duren. Wat er met het huidige pand aan de Breestraat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Leiden stadsbank


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×