Apart inzamelen luiers niet beter voor milieu

Leiden gaat luiers niet gescheiden inzamelen. Dat antwoordt het college op vragen van de Pvda. “We richten ons liever op de gescheiden inzameling van gft-afval, papier en karton, glas, textiel, kca en grof huishoudelijk afval,” zo licht wethouder Van der Sande toe. “Bovendien is niet bewezen dat luiers gescheiden inzamelen een milieuvoordeel oplevert. Je hebt dan tenslotte ook weer extra transport, omdat er een aparte auto moet rijden”.

Wegwerpluiers bevatten bovendien steeds minder pulp en de houtindustrie wordt schoner en energiezuiniger. Er is dus steeds minder hout nodig en er ontstaat minder watervervuiling. Omdat de luiers steeds dunner worden, ontstaat er minder afval. Ook mist Leiden de capaciteit om luierrecycling groots op te pakken.

Advertentie

Leiden luiers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×