Knowaste: "Recyclen luiers wel beter voor het milieu"

“Wethouder Van der Sande praat maar een eindje weg. Het recyclen van luiers is beter voor het milieu en kan veel gemak bieden voor jonge gezinnen met overvolle containers wat wordt veroorzaakt door het extra luierafval. Het rijden van de vrachtauto is daar in meegenomen.” Dat zegt Niels Willems, General Manager van Knowaste BV, een bedrijf dat incontinentie-afval en luiers verwerkt tot plastic en papierpulp. Willems: “Knowaste heeft onlangs nog een subsidie van 350.000 EUR van Senter Novem ontvangen voor een uitbreidingsproject. De overheid gaat dat natuurlijk niet doen als wij een netto emissie aan Co2 zouden laten zien. De wethouder gebruikt hier een typisch ‘ik-ben-niet-goed-op-de-hoogte-argument-,-maar-het-klinkt-wel-goed’. Foei! Kijk, als de wethouders zegt dat hij het te druk heeft, of hij wil er niet in investeren, dan moet hij dat gewoon zeggen.”

Vorige week maakte wethouder Van der Sande bekend dat Leiden luiers niet gescheiden gaat inzamelen. “Het is niet bewezen dat het gescheiden inzamelen van luiers een milieuvoordeel oplevert. Je hebt dan tenslotte ook weer extra transport, omdat er een aparte auto moet rijden,” zei Van der Sande toen.

Advertentie

Leiden luiers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×