Pvda wil recycling wegwerpluiers

Pvda-raadslid Marije van den Berg wil van het college weten waarom Leiden niet meedoet aan luierrecycling en onder welke voorwaarden dat alsnog kan gaan gebeuren. “In Leiden zorgen 5445 kinderen voor ongeveer 8,9 miljoen luiers in het huisvuil. Een bijdrage aan de afvalberg van 1.778.000 kilo per jaar. Dit materiaal recyclen levert een besparing op van 20.629.440 liter water, 343.824 kuub aardgas en 948.480 kilo hout. En dan is er ook nog het incontinentiemateriaal,” aldus het raadslid dat vorig jaar het leven schonk aan dochter Lina en dus nog midden in de luierberg zit.

“In oktober 2003 heeft de PvdA-fractie het College nog gecomplimenteerd, omdat onze fractie was gebleken dat een ambtenaar van de gemeente onderzoek deed naar de mogelijkheid van recycling van wegwerpluiers in Leiden. Gezien bovenstaande cijfers best de moeite van het onderzoeken waard.”

In de regio heeft alleen de gemeente Zoeterwoude sinds kort een recyclesysteem voor wegwerpluiers. De Milieudienst West-Holland heeft de luierrecycling bij alle deelnemende gemeenten aanbevolen.

Leiden luiers


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×