Honderden basisscholieren geslaagd voor verkeersexamen

Op 24 en 25 mei zijn de verkeersexamens gehouden voor de groepen 7 van de basisscholen in Leiden-West. Op 24 mei was de startplaats in de Stevenshof en op 25 mei was dat in het Morskwartier. In totaal namen 330 leerlingen deel aan het praktisch verkeersexamen. 327 Leerlingen slaagden voor dit onderdeel. “Dit is een prima resultaat voor de deelnemende scholen,” aldus een woordvoerder van de politie. Het resultaat is inmiddels aan de scholen meegedeeld en de verkeersdiploma’s kunnen worden uitgereikt aan de leerlingen.

Zoals ieder jaar wordt ’s morgens vroeg de route uitgezet van het praktisch verkeersexamen. In samenwerking met personeel van de afdeling Wegbebakening van de gemeente Leiden worden de verkeersborden neergezet, zodat de leerlingen hun route kunnen rijden. Sommige fietsen werden afgekeurd, omdat een goedwerkende bel of een rode achter-reflector ontbrak. De leerling van wie de fiets was afgekeurd mochten op een andere fiets alsnog deelnemen aan het examen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×