Acht aanhoudingen voor geweld

De politie hield het afgelopen weekend maar liefst acht verdachten aan die betrokken waren bij vier geweldsincidenten. Vier van hen zitten nog vast. Zaterdag 20 augustus werd de politie rond 02.40 uur bij een vechtpartij op de Eerste Hulp Afdeling van het LUMC geroepen. Drie mannen uit Leiden liepen daar een plaatsgenoot tegen het lijf die één van hen bij een vechtpartij in de stad in het been had gestoken. Ook deze Leidenaar was bij die vechtpartij gewond geraakt en was voor behandeling naar de EHD gegaan. De politie arresteerde in deze zaak vier mannen van 47, 23 en twee van 22 jaar en een vrouw van 19 jaar. Drie mannen zitten in verband met het onderzoek nog vast.

Op zondag 21 augustus rond 00.05 uur hield de politie aan het Wagnerplein een 26-jarige man uit Leiden aan. Na een straatbarbeque werd hij agressief en mishandelde een 46-jarige plaatsgenoot. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aan de Havikshorst ontstond zondagavond rond 20.00 uur onenigheid na dat jongeren daar een 39-jarige bewoonster lastig vielen. Er werden harde voorwerpen tegen de ruiten van de woning gegooid. De vrouw besloot daarop persoonlijk in te grijpen en haalde een fiets van één van de jongeren binnen. Een 40-jarige moeder pikte dit niet en ging verhaal halen. Tegen de verschenen agenten begon ze vervelend te doen en zij gaf één van de agenten een klap. Zij werd vervolgens aangehouden. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen.

Een uit de hand gelopen kaartavond in de Javastraat eindigde afgelopen nacht om 03.40 met het ingooien van een voordeurruit en het mishandelen van een 25-jarige man uit Leiden. De dader, een 22-jarige man uit Leiden, werd aangehouden. Hij zit in verband met het onderzoek nog vast.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×