Leidse professor waarschuwt voor lang stilzitten

Lang stilzitten verhoogt niet alleen bij vliegtuigpassagiers het risico op trombose. Mensen die langer dan vier uur in een vervoermiddel of achter de pc zitten, lopen een drie keer zo hoog risico op het ontstaan van bloedstolsel in een bloedvat. De remedie is beweging.

Die conclusies trekt trombosedeskundige F. Rosendaal uit een al langer lopend onderzoek dat wordt verricht in opdracht van de World Health Organization (WHO). Rosendaal is als hoogleraar verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en betrokken bij het onderzoek.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×