Rembrandts Goldrush zoekt sponsors

Aanstaande dinsdag houdt de organisatie van Rembrandts Goldrush om 21.00 uur een presentatie voor pers, gemeenteraad en (potentiële) sponsors van Rembrandts Goldrush. De presentatie wordt gehouden in de Raadzaal na afloop van de eerste raadsvergadering na het zomerreces. Rembrandts Goldrush is een speurtocht naar goud voor alle inwoners van Leiden en de regio. De hoofdprijzen zijn “broodjes goud” van € 10.000,00, € 5.000,00 en € 2.500,00 en verder zijn er vele troostprijzen.

De speurtocht loopt door de rijke cultuurhistorie van Leiden. Alle deelnemers gaan op zoek naar het “goud” uit de Gouden Eeuw, het “goud” van Rembrandt en het “goud” van de mooie oude stad. Initiatiefnemer Ruud Kenter, bekend van onder meer café De Grote Beer dat hij jarenlang exploiteerde, hoopt op veel belangstelling vanuit het Leidse bedrijfsleven. Kenter: “Het hele project gaat ruim 200.000 euro kosten, dus als 20 grote bedrijven uit Leiden en omgeving allemaal 10.000 euro sponsoren, dan zijn we er”. De gemeente stelt vooralsnog geen geld beschikbaar, maar Kenter hoopt dat dat nog verandert.

Rembrandts Goldrush speelt zich af over een periode van 6 weken, vanaf 4 juni t/m 15 juli 2006. In iedere week wordt een aspect van de geschiedenis van de stad behandeld. Elke week moeten er vragen beantwoord worden over de cultuurgeschiedenis. Deze vragen zullen wekelijks gepubliceerd worden in de Leidse kranten en op de website www.rembrandtsgoldrush.nl.

Er komt een opzienbarende opening op het Stadhuisplein. En iedere week wordt afgesloten met een bijzonder evenement op een oude locatie. Door de weken heen zullen deze evenementen steeds spectaculairder worden met als slot een sidderend spannende finale op een locatie, die tot het laatste moment geheim gehouden wordt.

Voorbeelden van enkele van de geplande evenementen zijn “Kleur en Licht in het Leidse Water”. Een spektakel op 1 juli met projecties van schilderijen van Rembrandt op grote waterschermen in het water voor de Waag, gecombineerd met een lasershow en muziektheater. Op 8 en 9 juli vindt “De Nachtwacht in het Rembrandtpark” plaats. Honderd bekende Nederlandse kunstenaars werken een dag en een nacht in het Rembrandtpark. Het gemaakte werk zal geveild worden in de Pieterskerk door een bekende veilingmeester.

Mensen of bedrijven die sponsor willen worden kunnen contact opnemen via de website of telefonisch op nummer: 06-26090833. Sponsoren zijn dinsdag van harte welkom op deze presentatie. Ter afsluiting kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje in City Hall. Deze worden aangeboden door Heineken en de Van Leeuwen Horecagroep.

Naast bedrijven, kunnen ook particulieren hun steentje bijdragen aan de goldrush. Via de site kan men zich opgeven als ‘vriend van Rembrandts Goldrush’. Zo kan iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen. Ook is het mogelijk om lid te worden van het “Rembrandts Goldrush Gilde” met recht op een Vip-behandeling bij de diverse evenementen.

Advertentie

Leiden goldrush


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×