Start najaarsactie Fonds Wijkinitiatieven

Bewoners, scholen en bedrijven in Leiden kunnen vanaf vandaag tot en met vrijdag 7 oktober een plan indienen om zelf mee te werken aan een schone, opgeruimde straat of buurt. Via het Fonds Wijkinitiatieven stelt de gemeente opnieuw een bedrag beschikbaar voor initiatieven om de wijk groener te maken, speeltoestellen en speelplekken op te knappen en te onderhouden, en schoonmaakacties te organiseren. Het beste plan op het gebied van schoonmaken wordt genomineerd voor de ‘Leiden ruimt op!’-prijs.

Buurtverenigingen, bedrijven en scholen kunnen hun plannen indienen bij het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente Leiden. Deze plannen kunnen bestaan uit een schoonmaakactie, een actie om de wijk groener te maken zoals het adopteren van plantenbakken en het herinrichten van een gemeenschappelijke tuin of een actie om speeltoestellen en speelplekken op te knappen. Meedoen levert een betere, schonere en groenere buurt op. Bovendien maken initiatiefnemers met een plan voor een schoonmaakactie kans op de ‘Leiden ruimt op!’-prijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Een plan moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten plannen ten goede komen aan de eigen straat of buurt. Het is de bedoeling dat initiatiefnemers, naast het bedenken van het plan, ook meehelpen aan de uitvoering, in samenwerking met de gemeente. Een plan moet door een flink aantal mensen uit de straat of buurt gesteund worden. Tenslotte weegt een plan waar mensen ook op de lange termijn wat aan hebben zwaarder dan een eenmalige actie.

Het indienen van een plan kost niets. De uitvoering van het plan moet wel binnen het vaste budget van het fonds passen. Zo heeft een schoonmaakactie een vast budget van € 115,- . Bij een actie om de buurt groener te maken worden de kosten vergoed tot een maximum van € 1.150,- en het budget voor een actie om speeltoestellen en speelplekken op te knappen, bedraagt maximaal € 230,-.

Bewoners, bedrijven en scholen die een plan willen indienen, kunnen contact opnemen met het secretariaat Wijkbeheer, mevrouw Van Polanen, tel. (071) 516 76 02. Bij de balies van het stadhuis, het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en de dienst Milieu en Beheer (Admiraal Banckertweg15) kunnen geïnteresseerden een inschrijfformulier ophalen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×