25 Relschoppers opgepakt in Noordwijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een agent van de Politie Hollands Midden in het uitgaansgebied op het Palaceplein in Noordwijk gewond door gewelddadig optreden van een groep van 25 jongeren in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Allen zijn afkomstig uit Brabant. De politie heeft tien relschoppers nog dezelfde nacht aangehouden. Later op de ochtend werden de overige 15 jongeren van hun bed gelicht en aangehouden in het hotel waar ze in Noordwijk logeerden. De gewonde politieagent liep een gebroken neus op en heeft mogelijk een hersenschudding. Twee andere agenten liepen geen letsel op, maar kregen wel een flink aantal klappen.

Twee agenten van de Noordwijkse politie waren eerder die nacht, omstreeks 02.15 uur, op het Palaceplein bezig met de aanhouding van twee Poolse mannen die verdacht werden van ernstige mishandeling van twee Noordwijkers eerder die nacht. Op dat moment kwam de groep uit Brabant aanlopen en ging zich zonder enige aanleiding bemoeien met de aanhouding. De zaak escaleerde, waardoor de agenten de hulp moesten inroepen van omringende politieteams uit Katwijk, Oegstgeest, Lisse en Leiden.

De agenten werden door de jongeren uitgescholden, geschopt en geslagen. Een diensthond, wapenstokken en paperspray moesten er aan te pas komen om het excessieve geweld van de jongeren te beteugelen en de rust in het uitgaansgebied te herstellen. De jongeren uit Brabant waren in Noordwijk op stap om de vrijgezellenavond van een van hen te vieren.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×