VVD wil einde aan kraakactie

VVD-raadsleden Greetje van Gruting en Rob de Rooij hebben het College van Burgemeester en Wethouders vragen gesteld naar aanleiding van de kraakactie bij de Leonarduskerk aan de Haagweg. De VVD Leiden acht het pand niet geschikt voor de opvang van vluchtelingen. Zo stelt de partij vraagtekens bij de brandveiligheid van het pand. Ook vinden de VVD-raadsleden dat opvang van vluchtelingen een taak is van de rijksoverheid. De partij dringt aan op spoedige ontruiming van de gekraakte kerk.

Ook willen de VVD-ers weten of de gemeente maatregelen heeft genomen om het kraken van leegstaande gemeentelijke panden te voorkomen. De Leonarduskerk is ook eigendom van de gemeente Leiden.

Leiden kraakkerk


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×