Symbolische boete voor RTV West

Het Commissariaat voor de Media heeft regiozender RTV West een symbolische boete van 1 euro opgelegd omdat de omroep in het verleden geen behoorlijke boekhouding voerde. Daarmee overtrad de zender de Mediawet. Omdat RTV West de boeken inmiddels weer op orde heeft, besloot de mediawaakhond slechts een symbolische boete op te leggen. De financiële problemen waarmee RTV West in het najaar van 2003 te maken kreeg, zijn het gevolg geweest van tekortkomingen in de administratieve processen en in het beheer van de geldstromen in 2001, 2002 en 2003. Dat concludeerde het commissariaat maandag op besas van onderzoek.

De aanleiding voor het instellen van het onderzoek was de bij het Commissariaat gerezen onzekerheid over de betrouwbaarheid van de gerapporteerde cijfers in de jaarrekeningen 2002 en 2003. Niet gebleken is dat de aan het commissariaat gerapporteerde cijfers over deze jaren niet betrouwbaar zouden zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×