Klaas Griffioen zette de reveille op 3 oktober weer stevig op de kaart door met zijn 'Vrienden van de Reveillle' elk jaar in alle vroegte een feestje te bouwen. Nu zet hij zich onder meer in om aan de vooravond van 3 oktober meer publiek naar de oefening van de Koraalzang te krijgen. (Foto's: Chris de Waard).

"Concordia wordt te klein voor oefening Koraalmuziek"

De oefenruimte van Concordia aan de Langegracht barstte afgelopen woensdagavond bijna uit zijn voegen. Zoveel mensen kwamen dit jaar opdagen om mee te zingen tijdens de oefening van de Koraalzang die aanstaande maandagmorgen weer zal worden gehouden in het Van der Werfpark. “Eigenlijk is het onverantwoord geworden,” zegt Klaas Griffioen, commissaris bij de 3 October Vereeniging: “Als de brandweer hier nu zou komen controleren…”.

Griffioen juicht de toenemende interesse voor de oefening van de Koraalzang toe, maar pleit voor een grotere locatie. “Ik zou graag zien dat we volgend jaar uitwijken naar de Hooglandse Kerk. Voor de kosten hoeven we dat niet te laten, want we kunnen er gratis terecht.”

Leiden 3 Oktober 2005


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×