Rotaryclubs bezorgen ouderen onvergetelijke 3 oktober

De Rotaryclubs in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben de handen ineen geslagen voor een uniek project: 3 Octobary. Onder deze naam zijn ruim 20 ouderen van ver boven de zeventig jaar in staat gesteld de 3 oktoberviering mee te maken en de optocht te zien. Daarmee ging voor veel deelnemers een lang gekoesterde wens in vervulling.

De Rotaryclubs hebben het initiatief genomen omdat veel ouderen die een sterke band met Leiden en 3 oktober hebben, niet meer in staat zijn die viering zelfstandig mee te maken, terwijl zij dat wel graag willen. “Hier heb ik jaren op gewacht, ik vind het fantastisch”, was een veelgehoorde opmerking. De leden van de clubs hebben de ouderen thuis opgehaald en naar de Lorentzhof aan de Zoeterwoudsesingel gebracht. Daar wachtte hen een uitgebreid programma met feestelijke muziek, een traditionele hutspotmaaltijd en natuurlijk de optocht.

Burgemeester Lenferink stapte uit zijn koets en schudde alle aanwezigen op de stoep van de Lorentzhof de hand. Na een onvergetelijke dag brachten de Rotaryleden hun gasten aan het eind van de middag weer naar huis. Voor het project is ook nauw samengewerkt met de 3-October Vereeniging en werd sponsoring verkregen van onder meer Heineken.

Volgens woordvoerder Willem Buitelaar heeft het 3 Octobary-project de potentie om tot een groots evenement uit te groeien. Niet alle Rotaryclubs uit de regio doen al mee, maar de club van Voorschoten heeft al laten weten volgend jaar graag mee te willen doen.

Er is begonnen met een relatief kleine groep mensen om ervaring op te doen. Het enthousiasme bij de clubs is groot, en ook de uitgenodigde ouderen reageerden verrast en blij. Als het project een succes blijkt en de deelnemers enthousiast zijn, willen de clubs de komende jaren doorgaan en geleidelijk een groter aantal mensen uitnodigen. Binnenkort volgt daarom de evaluatie.

Rotary
Rotaryclubs zijn serviceclub die deel uitmaken van het wereldwijde Rotary International. Leden van Rotary steunen op verschillende wijzen hun medemensen, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening. Wie lid is van Rotary maakt deel uit van een ‘netwerk’ en wil primair iets van zichzelf geven en de medemens dienen, direct of indirect, bijvoorbeeld via charitatieve en educatieve projecten. De lijfspreuk omschrijft het kernachtig: ‘Service above Self’.

Leiden 3 Oktober 2005


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×