CDA wil 3 oktoberschade op daders verhalen

De Leidse CDA-fractie heeft bij monde van raadslid Jan-Jaap de Haan verwonderd gereageerd op de tevreden reacties van de politie over het verloop van de viering van Leidens Ontzet. Er werden de afgelopen dagen zo’n 60 mensen aangehouden. “Dat is toch heel wat,” vindt De Haan: “Het lijkt wel oud en nieuw”. Nu er zoveel aanhoudingen zijn verricht willen de Christen Democraten dat de schade die is veroorzaakt wordt verhaald op de daders. “Bij oud en nieuw bleek dat nauwelijks mogelijk, slechts in een geval kon de schade verhaald worden. Met zoveel aanhoudingen moet dat nu toch wel kunnen,” aldus het CDA.

Burgemeester Lenferink relativeerde het aantal van 60 arrestaties dinsdagavond: “Je moet dat natuurlijk wel zien in relatie tot het enorme aantal bezoekers.” Lenferink vindt het aantal van 60 allezins meevallen. “Het gaat hier om het totaal aantal aanoudingen over drie drukke feestavonden. Alles bij elkaar is de viering heel goed verlopen, veel beter dan vroeger toen zelfs de marechaussee er regelmatig aan te pas moest komen. Nu doen we het met de reguliere politie.”

Lenferink beloofde wel te zullen laten onderzoeken of de aangerichte schade dit keer op de daders verhaald kan worden. Na de jaarwisseling bleek dat echter lastig. Lenferink: “Helaas kon er maar in heel weinig gevallen een koppeling worden gemaakt tussen daders en schade.”

Leiden 3 Oktober 2005


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×