Informatieavond over depressie en antidepressiva

Op maandagavond 10 oktober organiseert het GGz Informatiepunt Leiden op het Rapenburg 48 van 20.00 tot 21.30 uur een informatieavond over depressies en de werking en bijwerking van antidepressiva. Het doel van deze bijeenkomst is mensen zo uitgebreid mogelijk te informeren over de werking, maar vooral ook de bijwerkingen van antidepressiva. Op basis van deze informatie kan men dan tot verstandige beslissingen met betrekking tot het gebruik ervan komen.

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: helpen antidepressiva ook tegen angst, hoe weet ik of ik het juiste middel slik, hoe ga ik om met de bijwerkingen, kan hetzelfde middel voor verschillende mensen anders werken, hoeveel tijd moet ik nemen om een middel af te bouwen?

Dr. Irene M. van Vliet, als psychiater verbonden aan het LUMC, zal voorlichting geven over de biologische kanten van depressie en de behandeling ervan met medicijnen. Aansluitend is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van tips en ervaringen.

Naast de lezing zal er veel schriftelijk materiaal aanwezig zijn over depressie en behandelmogelijkheden. De toegang is gratis. Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met GGz Informatiepunt Leiden op telefoonnummer 071-5147420 of info@ggz-informatiepunt.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×