Landelijke Politiedag dit jaar in het teken van aangifte

Aanstaande zaterdag houdt de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een Landelijke Politiedag op het Integraal Beroepsvaardigheids (IBT-)terrein van de politie aan de Handelsweg 24 in Alphen aan den Rijn. Het thema van de dag is ‘aangifte’. Van 10.00 tot 16.00 uur is er veel te zien en te beleven. Naast een grote informatiemarkt staan er veel voertuigen uitgestald, zijn er diverse spectaculaire demonstraties en is er voor de kinderen een prijsvraag.

De Politie Hollands-Midden en de Koninklijke Marechaussee presenteren zich deze dag met diverse voertuigen, een grote informatiemarkt en diverse spectaculaire demonstraties. De activiteiten vinden zowel overdekt als op het buitenterrein plaats.

Informatiemarkt
De informatiemarkt is zo ingericht dat alle facetten van de politie aan bod komen. Altijd al willen weten wat er met uw 112-melding gebeurt? Altijd al willen weten hoe de Technische Recherche te werk gaat? Als rode draad door de Landelijke Politiedag loopt het aangifteproces. Wat gebeurt er met uw aangifte? Waarom is het zo belangrijk dat u altijd aangifte doet van een misdrijf? Op deze, en nog veel meer vragen is een antwoord te verkrijgen op de Landelijke Politiedag.

Spectaculaire demonstraties
Er zijn diverse demonstraties op het buitenterrein waarin de politie laat zien dat zij op elk misdrijf een passend antwoord heeft: Een straatrover wordt door het bikers-team gearresteerd. Een auto-inbreker wordt aangehouden door politie-agenten die aanhoudings- en zelfverdedigingtechnieken toepassen. Een woninginbreker wordt met behulp van een surveillancehond overmeesterd.

Tot slot zal de Koninklijke Marechaussee een demonstratie geven met een pantservoertuig. Om 11.15 zal tevens een politiehelikopter landen op het terrein. Hierna is de heli een uur lang voor iedereen te bezichtigen.

Meer informatie over de Landelijke Politiedag is ook te vinden op de website van de politie: www.politiedag.nl.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×