Portaal vervangt balkonhekken Condorhorst

Maandag begint woningcorporatie Portaal met de vervanging van balkonhekken aan de Condorhorst. De bewonerscommissie Condorhorst heeft de afgelopen tijd twee procedures aangespannen om de vervanging van balkonhekken tegen te houden: een kort geding bij de kantonrechter omdat Portaal zich niet aan de regels zou hebben gehouden en een bezwaar bij de Commissie Beroep- en bezwaarschriften van de gemeente Leiden, tegen de verstrekte bouwvergunning. De kantonrechter heeft vorige week geoordeeld dat Portaal inhoudelijk niets te verwijten valt en de bewonerscommissie in het ongelijk gesteld. Er is volgens de rechter geen enkele reden om de vervanging van de hekken aan te houden.

De uitspraak over het bezwaar bij de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften is er nog niet, maar Portaal is hierin geen direct betrokken partij. De woningcorporatie beschikt over een geldige bouwvergunning, die niet door bovengenoemde procedure wordt opgeschort en dus ziet portaal daarin geen reden te wachten met de werkzaamheden.

De vervanging van de balkonhekken gaat twaalf weken duren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×