De actie bij de Leidse Total-pomp maakt deel uit van een estafette-actie die de SP al maanden tegen Total voert. (Archiefoto: SP).

SP Leiden roept op tot boycot Total

Vanmiddag om 17.00 uur gaat de SP Leiden bij het Total tankstation aan de Lammenschansweg automobilisten oproepen Total te boycotten. Het bedrijf investeert al jaren in de dictatuur van Burma. De laatste tien jaar is er in Burma, op kosten van Total, een pijpleiding dwars door het oerwoud aangelegd met kinder- en slavenarbeid. Bovendien heeft het leger langs de pijpleiding gevechten geleverd met de plaatselijke bevolking. Burma is al 43 jaar één van de ergste dictaturen van de wereld. De Verenigde Staten hebben deze maand een oproep gedaan het land te boycotten.

De SP, in samenwerking met het Burma Centrum Nederland, roepen nu op om Total te boycotten. Bij het tankstation zullen actievoerders met spandoeken, borden en flyers om langskomende automobilisten informeren over de dictatuur. Het gaat volgens de Leidse SP-voorzitter Louk Rademaker om een publieksvriendelijke actie. Er komt dus geen blokkade van het tankstation.

Leiden burma


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×